dimecres, 19 de desembre del 2007

Músics desemparats

El passat dijous la Guàrdia Urbana va precintar els baixos d'un edifici del carrer Mèxic, on diversos grups de música hi tenien el seu espai d'assaig. Ahir, els grups de música desallotjats van protestar a la Plaça Sant Jaume sota el lema: Amb la música, a quina part? Per la seva banda, l'Ajuntament els va oferir centre cívics com alternativa, però els músics volen recuperar el seu espai d'assaig.

Malgrat ser uns locals petits i humits, era el seu local, el propi de cada grup que pagava religiosament cada mes i que s'esforçaven per poder mantenir. L'alternativa és sempre un centre cívic. Un vintena de grups en un mateix centre? I el soroll? I la resta d'activitats què ja es fan en aquests centres? L'Ajuntament quan va
desallotjar l'edifici que albergava la Makabra, va encertar relativament amb el què (legalment: Desallotjament d'una casa ocupada), però no amb el com (desintegració de l'únic espai de circ de Barcelona). Llavors també van proposar centre cívics, però com és comprensible un taller de circ no té cabuda en un centre cívic.

La cultura i espectacle de primer nivell ha hagut de passar per les catacumbes de locals d'assaig precaris, actuacions en teatres minúsculs o estudis d'art en habitacions precàries d'un pis encara més precari. Cal fer memòria i cuidar aquesta cultura i espectacle de 'baix nivell' (però no de menys qualitat). És per això que s'han de recuperar les catacumbes del carrer Mèxic.

3 comentaris:

mamarracho ha dit...

A este local me había adentrado alguna vez pero siempre sin éxito de encontrar nada. Supongo que dices ese que forma parte de la Fira como almacén, ya casi tocando con la Gran Via y que teine como puerta una reja metálica. Nosotros lo hemos bautizado Blade, porque parece eso, una cueva de vampiros jajaja.
Me ha encantado tu blog de verdad, así que lo linko ahora mismo.

Dani Ponsico ha dit...

Qu és això de cultura de baix nivell?? Hi hacultures de nivells diferents??? un dia en parlem cosinet ;-)

I si la cultura s'ha de cuidar... i l'Ajuntmanet no ho fa pas gaire!

Anònim ha dit...

Caldria preguntar als de l'Ajuntament que els va moure a fer-ho. Si es tractava d'insonoritzar el local, doncs es feia i punt. Hem de pensar que just al davant hi viu gent, no sé jo com els afecta, potser no sentien res. Ara, tancar per tancar, no em sembla bé.