dissabte, 5 d’abril del 2008

Un somni inacabat

“Els somnis són les úniques mentires que poden deixar de ser-ho”. I és que l’enquesta de FontdelaGuatlla.com no deixava marge d’error: un 87% dels visitants tenia la convicció que Los Del Porche (LDP) es classificaria per la següent eliminatòria del concurs Emergenza.
Convicció que va passar a realitat el passat 15 de març a Razzmatazz. LDP va quedar en segona posició i es classificava per les semifinals d’Emergenza.


El destí o la desafortunada sort en el sorteig va voler posar a prova els quatre joves de Font de la Guatlla: LDP era el primer grup en tocar. Tot just tocaven les vuit de la tarda, quan l’Andrea (cantant) ja donava la benvinguda a la multitud de persones que LDP havia arrossegat fins a la Sala Lolita de Razzmatazz. “És molt complicat ser els primers però heu estat perfectes”, els hi va dir una de les presentadores tot just acabar el recital de bona música i ritme trepidant. L’objectiu era clar: Malgrat ser els primers s’havia d’animar fos com fos el públic que no havia fallat a la cita.

Cançó rere cançó el públic s’anava entonant amb un LDP entregat que sabia de la importància de cada segon d’actuació. O caixa o faixa, s’ho jugaven tot en vint minuts de concert on fins i tot, com si portessin mitja vida sobre els escenaris, van permetre’s el luxe de dedicar una cançó a una de les protagonistes de la nit que es trobava enmig del públic.
Després de vint minuts de concert el somni es va engegar i els quatre components del grup van haver d’esperar-se fins passada la mitjanit per escoltar el seu nom com a segon classificat amb 79 vots. El somni era una realitat, però tot just era un esglaó més. Pròxim objectiu: Les semifinals d’Emergenza a la Sala The Loft de Razzmatazz. En aquesta ocasió el públic ja va ser nombrós, però per a la pròxima cita caldrà que ho sigui molt més. Són LDP, la veu del barri.


Fotografies: Jordi Almodóvar i Jové